karikilpio

Huonot hiilihydraatit sekä myytit ja luulot sokerista

TESTAA  samalla myös todennäköinen elinikäsi  ja  tietämyksesi humpuukista... Katso tarkemmin kommenttia viisi.

 

Tutkimus: Huonojen hiilihydraattien käyttö lisää kuolleisuutta - Pastan, pullan ja valkoisen riisin riskit tulisi ottaa vakavasti. Vältä raffinoituja tuotteita. Toinen tutkimus kumoaa sokeriin liittyvä myyttejä ja uskomuksia. Sokerin loputon väistely on turhaa ja jopa vaarallista - sokerista ei tule humalaan eikä riippuvaiseksi. Näin sivistys- ja hyvinvointimaissa.  Mutta miljoonat ihmiset ovat aliravittuja nälkää näkevissä maissa. Tasan ei käy onnen lahjat eikä ravitsemustilanne ole kaikkialla kohdallaan nälänhätineen ja sosiaalisine ongelmineen ja katastrofeineen.

http://www.hs.fi/hyvinvointi/art-2000005381213.html

https://yle.fi/uutiset/3-9848521

Monipuolinen ravinto on terveyden tae. Ihminen on pitkälti sitä, mitä hän syö tai jättää syömättä.
Syöminen on vanhin hengen pelastuskeino.  Jotkut elävät syödäkseen, jotkut syövät elääkseen kulttuurista riippuen.  Hyvinvointimaissa mässäillään jo liikaakin syömisten, juomisten ja kokkiohjelmien kanssa.  Siksi elintasosairaudet ovat vaivoina ylensyönnistä ja epäterveellisistä tottumuksista johtuen. Joissakin maissa kuollaan ravinnon ja puhtaan veden puutteeseen. Lisäaineet ja kemikaalit lisäävät ravinnon epäterveellisyyttä yhtä hyvin kuin estävät pilaantumisenkin.  Liika rasvan ja suolankaan käyttö ei ole terveellistä. Kohtuus ja puhtaus kaikessa.

Itse kukin päättää, syökö hän terveellisesti vai ei. Tietoa on riittävästi. Hyvä emäntä tai kokki tekee huonoistakin elintarvikkeista hyvää ruokaa, huono emäntä  tai kokki pilaa hyvätkin tarpeet. Mitä useampi kokki sitä huonompi soppa - kuten politiikan teossakin.

Tarvajärvi puhui ennen asiaa: Ylös, ulos ja lenkille - sohvaperunat! Vaikka metsästämään, kalastamaan,marjastamaan tai sienestämään.  Tai luontopoluille. Hyvässä kunnossa kaikki onnistuu.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Mässäilläänkö ruuan ja syömisten kanssa nykyään jo liikaakin hyvinvointivaltioissa kuten meillä Suomessa?

Paras tapa laihtua on jättää turhat ja ylimääräiset kaloripitoiset herkut ja juomat ruokapöydälle syömättä ja juomatta. Pitää kuluttaa se, minkä syö!
Vältä jenkkimallisia ns.pika- ja roskaruokia ja sokeripitoisia juomia!

Ruokkailijankin puhtaus ja siisteys on kuulemma jo puoli ruokaa. Ja silmäruokaa voi nautiskella syömisen ohella ravintolassa, laivalla, syöttölöissä tai oman kotoisen sihteerinsä kanssa särkeä paistaen ja teerenpeliä pelaten. Miten vain. Valinta vapaa.

Ei ole läheskään niin nälkä, kun välillä syö, ja nälkäistä on hyvä jututtaa, kun on itse syönyt. Että semmosta hauskoo ja hywwee ruokahalua itse kullekin. Mutta ei mahan täyweltä, että napa naukuu. Kohtuus kaikessa.Jotkut lohduttautuvat ahmimalla herkkuja ja ylensyömällä.

Mitä pitempi vyö, sitä lyhyempi elämä. Ruokahan on hitaasti tappavaa myrkkyä; moni on kuollut ylensyöntiin tai nälänhätään.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

On totta, että sillä on väliä mitä suuhunsa laittaa. Mutta on myös jonkin verran väliä sillä milloin. Oman seurantani mukaan ruokailujen, välipalojen ja kahvin- tai teenjuonnin välit olisi syytä pitää suunnilleen yhtä pitkinä. Tällöin elimistö pääsee palautumaan ruuansulatuksen aiheuttamasta kuormituksesta tasaisin väliajoin ja olo on parempi. Painokin kääntyi nousun sijasta laskuun ilman mitään dieettejä tai kuntokuureja.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#2. Asiaa puhut. Oikea ruokarytmi on tärkeää elimistölle. Iän myötä monella on taipumus lihoa ei-toivottuihin kiloihin ja terveyskin alkaa siksi reistailla. Suomalaisten lihomista ei ole saatu kuriin. Suomalaiset ovat pohjoismaiden lihavin kansa. Jenkkiruokakulttuuri ja ruualla mässäily ovat syynä siihen. Leikkausiakin tehdään laiduttamiseksi, kun muuta keinoa ei ole enää, kertovat uutiset. Onko joillakin ihmisillä liian hyvät olot tai huono itsekuri?

Pelkäävätkö nykyihmiset itsensä rasittamista?

Onko lihominen elintasosairaus? Liikutaanko liian vähän? Ovatko ihmiset laiskistuneet autoilun ja itsensä hemmottelun vuoksi? Puhutaan kyllä kovasti, hyötyliikunnasta, kuntosalilla käynneistä ja luonnossa liikkumisen puolesta. Koiriakin hankitaan liikkumisen lisäämiseksi. Tai jumpataaan muodikkaasti vetävät trikoot päällä kuntosaleilla narsistisesti ja doupattuja lihaksia pullistellen. Kukin taplaa tyylillään ja tarpeillaan kauneusleikkauksista puhumattakaan. Liikkua pitäisi...sohvaperunoidenkin...Netissä plokaaminen ja kommentoiminenkin saattaa viedä joillakin aikaa liikunnalta, jos on siihen koukussa. Harrastukset muuttuvat iän ja kunnon myötä.

Ei enää mennä varttimailia viidenkymmenen pintaan tai kasisatasta reilusti alle kahden minuutin. Ne ovat muistoja vain...kuten vähän muutkin ei-papilliset touhut näin liki seitsemänvitosena eläkevaarina. Tanssimisetkin ovat vähentyneet - paitsi muut toimet emännän pillin tahdissa. Sellaista hyötyliikuntaa kyllä riittää kotona ja mökillä puurtaessa päivittäisten kävelylenkkienkin lomassa... Tärkeintä on, ettei vedä itseään maitohapoille asti missään. Pienet päivätorkut ja ettonet ovat aina paikallaan. Kyllä liikkua pittää muuallekkii kuin jääkaapille. Mutta onko liikkuminen nykyään liian automatisoitua ja motorisoitua ruohonleikkuusta ja muusta toiminnasta lähtien? Vai pelkkää laiskuutta vältetään itsensä rasittamista?

Eikä aina viitsitä liikkua tai tehdä työtä, kun niin "kehtuuttaa", on huona sää tai milloin mihinkin verukkeeseen turvautuen. Ja kun nuo armaat hellapoliisitkin tekevät niin vietävän hyviä ruokia ja herkkuja, ettei niistä voi kieltäytyä ja pahoittaa heidän mieltään syömättömyydellä. Ja "outokumpu" vain kasvaa ja "allit" roikkuvat eikä olla enää uimarantakunnossakaan. Mitä Suomessa pitäisi tehdä? Suomi läskistyy ja vain selkä- ja pakkaralihakset ovat kireinä. Vyön pituuskin lisääntyy ja vaatteet kutistuvat vaatekapissa ja vihkipuku ei enää sovi. Onko se sitä linjavikaa vai mitä? Syy moiseen läskistymisihmeeseen?

Olemmeko äidin omia Nasse-setiä ja Putte-porsaita eikä mitään anorektisia luuviuluja?

https://yle.fi/uutiset/3-9854722

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Lihavuushoito on retuperällä Suomessa. Miksi? Metri eli 100 cm vyötärön ympärysmittana on riskiraja monelle aikuiselle.

http://yle.fi/uutiset/3-9851960

Älä puhu lapselle painosta ja huolehdi,ettei ruuasta tule lohdutus tai palkkio.

https://yle.fi/uutiset/3-9853372

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

TESTAA todennäköinen elinikäsi ja tietämyksesi humpuukista ja nautintoaineista. Ja mikä vaikutus on elämäntavoillasi?

http://vintti.yle.fi/yle.fi/genreportaalit/portaal...

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset